COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Schimbările climatice, una dintre teme ale Forumului Economic de la Davos

Schimbările climatice, una dintre teme ale Forumului Economic de la Davos

Forumul Economic de la Davos începe astăzi, la întîlnirea anuală urmînd să participe 2.821 de participanţi, din care 410 persoane publice; cel mai tînăr are 13 ani, iar cel mai în vîrstă 89 de ani.

Numai membrii pot veni participa la World Economic Forum (21 - 24 ianuarie), iar pentru acesta fiecare trebuie să plătească 580.000 de dolari. Cazarea pentru o noapte costă circa 5.000 de dolari pe noapte.

Peşedintele american Donald Trump, adolescenta Greta Thunberg, activistă de mediu, şeful Uber Dara Khosrowshahi, noul director al FMI Kristalina Georgieva, cancelarul german Angela Merker sau preşedintele Băncii Centrale Europene Christine Lagarde se numără printre oaspeţi.


Principala temă a întîlnirii din acest an sînt schimbările climatice şi modul în care acestea afectează lumea, analiştii aşteptîndu-se ca Trump să conteste această abordare.

World Economic Forum a fost lansat în 1971 pentru a îmbunătăţi starea lumii. În jur de o treime dintre participanţi vin din mediul de afaceri, printre care conducători de companii precum Coca-Cola, Goldman Sachs şi IBM, alături de finanţistul George Soros, fostul premier britanic Tony Blair, Mark Zuckerberg, creatorul Facebook sau liderul formaţiei U2 Bono, potrivit Mediafax.

Pînă la criza financiară din 2007 - 2008, întîlnirea de la Davos a fost considerată o activitate elitistă, dar anul trecut adunarea a fost descrisă de editorul Times Anand Giridharadas drept „o reuniune de familie a celor care schimbă lumea modernă”.

Pentru ediţia din acest an Donald Trump este socotit drept principala atracţie a evenimentului, iar activista de mediu Greta Thunberg este aşteptată să vină cu mesaje puternice, după ce a ajuns în Alpi folosind transportul în comun.

Alte nume importante sînt premierul finlandez Sanna Marin sau starul Bollywood Deepika Padukone, care va vorbi despre lupta sa cu depresia.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load