TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Șapte modele de ceasuri cu fragmente de meteoriți (FOTO)

Șapte modele de ceasuri cu fragmente de meteoriți (FOTO)

Daca ești suficient de matur pentru a cumpăra ceasuri scumpe, dar nu dorești să plătești doar pentru nume de brand și carcasa din metal prețios, familiarizează-te cu aceste modele.

Ele vor număra orele în conformitate cu ciclurile cosmice.

1. De Bethune Dream Watch 5Carcasa ceasului este confecționată dintr-un meteorit găsit în orașul Campo del Cielo, în partea de nord a Argentinei. Craterul uriaș de aici, în opinia oamenilor de știință, a fost format cu 5000 de ani în urmă, în urma ciocnirii Pămîntului cu un corp ceresc. Modelul unic a fost vîndut unui colecționar pentru o sumă echivalentă cu 27 de milioane de ruble.

2. Rolex Oyster Day-Date Special Edition
Modelul unic Rolex a fost lansat în 1999. Cadranul ceasului este confecționat dintr-o bucată din meteoritul Gibeon, ale căruia fragmente pînă acum se găsesc în Namibia.

3. Rolex Cosmograph Daytona MeteoriteÎncă un ceas „Rolex” clasic, cu cadran confecționat dintr-un meteorit.

4. Omega Speedmaster Grey Side of the Moon MeteoriteCadranul acestui ceas este, de asemenea, confecționat din „oaspetele cosmic” din Namibia. Pe care se vede un ornament geometric unic care s-a format după ce bucata de meteorit a ajuns în acid. Prețul modelului - aproximativ 900 mii de ruble.

5. Jaeger-LeCoultre Master Calendar MeteoriteLa fabricarea cadranelor pentru ceasurile acestui model „s-a sacrificat” Muonionalusta - meteoritul, ale căruia bucăți au fost descoperite în 1906 după Cercul Polar. Potrivit estimărilor oamenilor de știință, vîrsta acestui corp ceresc depășește 4,5 miliarde de ani. Modelul din oțel este estimat la circa 800 de mii de ruble, versiunea din aur roz – la peste 1,5 milioane.

6. Parmigiani Tonda 1950 Meteorite


Drept material pentru confecționarea celor trei versiuni ale acestui model a servit același Muonionalusta. Plăcile cadranelor de culoare albastru inchis si negru care nu sînt tipice acestei substanțe de meteorit sînt obținute în urma procesului de anodizare a materialului inițial. Prețul unui ceas – puțin peste milion de ruble.

7. Jaque Droz Grande Seconde Quantième Meteorite și Grande Heure Minute Quantième MeteoriteAmbele modele cu cadranele Muonionalusta și carcasele din aur roz sînt lansate în 88 de exemplare fiecare.
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load