Saakașvili se întoarce astăzi în Ucraina

Saakașvili se întoarce astăzi în Ucraina

Fostul lider al Georgiei și fostul șef al administrației regionale de stat Odesa, Mihail Saakașvili, căruia Vladimir Zelenski i-a returnat cetățenia ucraineană, va reveni astăzi, 29 mai, în Ucraina. Oficialul va ateriza pe aeroportul din Kiev la ora 17:15.

Amintim că la sfîrșitul lunii iulie 2017, președintele Petro Poroșenko a semnat un decret privind ridicarea cetățeniei ucrainene a lui Saakașvili. Potrivit lui Anton Gerashchenko, membru al colegiului Ministerului Afacerilor Interne, Saakașvili a fost lipsit de cetățenie pentru că a furnizat date inexacte, în special, în cazierul său judiciar din Georgia.

Amintim că, anterior, Mihail Saakașvili a făcut mai multe demersuri ca să-i fie ridicată interdicția de intrare în Ucraina, după ce a intrat în țară în 2017 dinspre Polonia fără să traverseze controlul la frontieră așa cum prevede procedura legală.

La 12 februarie 2018, fostul președinte al Georgiei și fostul președinte al administrației regionale a regiunii Odessa, Mihail Saakashvili, a fost expulzat din Ucraina.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load