Saakașvili îndeamnă la o pregătire activă către alegerile din țară

Saakașvili îndeamnă la o pregătire activă către alegerile din țară

Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili a înregistrat un mesaj video către membrii partidului „Mișcarea Națională Unită“, în care i-a îndemnat să se pregătească activ pentru alegerile din țară, dar și a subliniat dorința de a reveni la putere în Georgia.


Adresarea a fost publicată de postul de televiziune Rustavi-2, citat de Noi.md.


„Sarcina noastră este să ne întoarcem la putere în Georgia și trebuie să ne întoarcem în 2018. Cum putem realiza acest lucru? Trebuie să cîștigăm alegerile prezidențiale”, a declarat politicianul.


În opinia lui, instituțiile statale din țară sînt zdruncinate, iar în ele s-a întors corupția. „În țară predomină criminalitatea, situația în ceea ce privește securitatea s-a înrăutățit. Această lipsă de speranță nu a fost nici chiar pe timpurile lui Șevardnadze [Eduard, președintele Georgiei în anii 1992-2003]. Pe acest fundal, sute de mii de georgieni cei mai apți de muncă, fie au părăsit deja Georgia, fie vor să plece. Georgia, realmente, se confruntă cu riscul de distrugere”, a remarcat Saakașvili.


Fostul președinte georgian l-a acuzat și pe cel mai bogat om al țării, Bidzina Ivanișvili, că, „de fapt, a anunțat casting pentru titlul de principala forță de opoziție”. „Trebuie să cîștigăm alegerile și să-i distrugem fieful”, a adăugat Saakașvili.


Următoarele alegeri prezidențiale din Georgia sînt programate pentru octombrie 2018. Șeful interimar al statului, Georgi Margvelașvili, are dreptul să candideze pentru un al doilea mandat. Dorința de a participa la alegeri și-a anunțat-o liderul „Mișcării Democratice“, Nino Burjanadze, și liderul Partidului Laburist, Șalva Natelașvili.


Mihail Saakasvili a ocupat postul de președinte al Georgiei în anii 2004-2013, respectiv, în aceeași perioadă, partidul „Mișcarea Națională Unită”, fondată de el, a fost la guvernare. În 2014, pe numele lui, în Georgia au fost deschise mai multe cauze penale, el fiind anunțat în căutare internațională.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load