COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rușii și-au dezvăluit atitudinea față de Lukașenko

Rușii și-au dezvăluit atitudinea față de Lukașenko

Aproape jumătate dintre ruși au susținut președintele Belarusului Alexander Lukașenko și acțiunile sale în timpul protestelor din țară. Despre aceasta se scrie "Vedomosti" cu referire la datele sondajului Fondului "Opinia publică".

Potrivit sondajului, dintre o mie de respondenți au auzit despre acțiunile stradale din republică majoritatea - 86%. În același timp, dintre ei, 46 la sută s-au pronunțat în sprijinul lui Lukașenko, iar 24 la sută erau gata fie să susțină opoziția, fie să nu sprijine pe nimeni, transmite lenta.ru.

Alte 47 procente de ruși și-au dezvăluit atitudinea negativă față de grevele de la întreprinderile din Belarus. Dintre cei chestionați, 29% apreciază pozitiv acțiunile forțelor de securitate din Belarus.


La sfârșitul lunii iulie, rezultatele sondajului ВЦИОМ au arătat că mai mult de jumătate dintre ruși (52 la sută) au o atitudine pozitivă față de Lukașenko. O atitudine indiferentă față de președintele belarus o au 35% dintre ruși, iar 9% au sentimente negative. Printre cei care au o atitudine pozitivă față de Lukașenko, 34% exprimă respect, 18 — simpatie, 14 —încredere. Printre sentimentele negative, 7 procentul au o atitudine de neîncredere, iar 5 - de dezamăgire. Printre sentimentele neutre, 22% au o atitudine indiferentă.

Pe 9 august, în Belarus au avut loc alegeri prezidențiale. Potrivit datelor oficiale, victoria asupra lor a fost obținută de actualul șef al statului, Alexandr Lukașenko, care a acumulat peste 80% din voturi. Cu rezultatele nu au fost de acord liderii opoziției, insistînd asupra victoriei candidatului lor Svetlana Tihanovskaia.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load