TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Rusia vrea să interzică a doua cetățenie pentru funcționarii publici

S-a propus introducerea interdicției privind deținerea unei a doua cetățenii pentru funcționarii de stat și municipali ruși. Proiectul de lege corespunzător a fost inițiat de președintele rus Vladimir Putin în elaborarea normelor Constituției actualizate, scrie "Парламентская газета".

Proiectul de lege va fi discutat înainte de a doua lectură în cadrul ședinței Comitetului Dumei de Stat pentru construcții și legislația de stat din 8 aprilie.

Potrivit documentului, funcționarii vor fi obligați să anunțe despre deținerea cetățeniei, precum și despre dobîndirea dreptului de ședere în străinătate.

Restricțiile se vor referi și la militari, lucrători vamali, ai Ministerului Situațiilor de Urgență, Serviciului penitenciar Federal, Ministerului Afacerilor Interne, CI al Rusiei, deputați, guvernatori, președintele Băncii Centrale și la alți funcționari publici.

În noiembrie anul trecut, președintele rus Vladimir Putin a introdus un proiect de lege în Duma de Stat care prevede interzicerea celei de-a doua cetățenii pentru angajații de stat și municipali. După cum s-a menționat, potrivit documentului, persoanele cu cetățenie străină sau permis de ședere nu vor putea ocupa o serie de funcții. În special, este vorba despre funcții care implică accesul la informații considerate secret de stat. Funcționarii vor fi obligați să raporteze la locul de muncă cu privire la refuzul la cetățenia rusă sau la primirea unui alt document care confirmă dreptul la ședere peste hotare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load