Rusia vrea să construiască primul portavion

Rusia vrea să construiască primul portavion

Rusia intenționează să construiască un portavion alimentat cu energie nucleară, după ce singurul vas de acest gen, care funcționa pe abur și pe care îl avea în dotarea forțelor navale, s-a stricat anul trecut.

Statele Unite au 11 astfel de nave folosite în operațiunile aeriene de pe tot globul.


Portavionul Admiral Kuznetsov se află într-o stare jalnică după ce a creat o serie de probleme în timpul exploatării sale iar anul trecut a fost implicat într-un accident naval și a fost serios avariat. Forțele armate ruse se gîndesc acum să-l dea la fier vechi, transmite jurnal.md.


Potrivit unei surse din armata rusă, citată de businessinsider.com, noul portavion va avea aproximativ 70.000 de tone și va fi propulsat de energie nucleară.


Dimensiunile portavionului vor fi mai mici decît cele ale navelor americane similare, dar acesta va fi mai mare decît portavionul avariat. Acesta din urmă era propulsat cu aburi, scrie libertatea.ro.


În ultimii ani ai Războiului Rece, Uniunea Sovietică a început construcția unui portavion nuclear botezat Ulyanovsk, dar prăbușirea Uniunii Sovietice a determinat oprirea lucrărilor. Proiectul a fost abandonat iar scheletul a fost demontat.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load