Rusia va renunța la Convenția Europeană a Drepturilor Omului

Rusia va renunța la Convenția Europeană a Drepturilor Omului

Rusia studiază posibilitatea denunțării Convenției Europene a Drepturilor Omului și încheierii cooperării cu Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), în cazul în care hotărîrile judecătorești împotriva Rusiei nu vor fi corectate.


Informațiile au fost comunicate de RIA Novosti cu referire la surse din instituțiile de profil.


"La analizarea plîngerilor împotriva Rusiei, politizarea poziției CEDO este în creștere", a precizat unul dintre interlocutorii agenției. "Instanța de judecată refuză să ia în considerare particularitățile sistemului juridic rus și normele dreptului internațional și adesea recurg la practica "standardelor duble", au adăugat ei.


Convenția Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului și a libertăților fundamentale, precum și o serie de protocoale la aceasta, Rusia le-a semnat în anul 1996. Ratificînd aceste acorduri, ea a recunoscut competența CEDO și s-a angajat să pună în aplicare deciziile sale. Ulterior dispozițiile relevante au fost introduse într-o serie de legi și coduri, ceea ce a făcut ca hotărîrile CEDO să servească drept bază pentru revizuirea hotărîrilor judecătorești, emise anterior.


În decembrie 2017, CEDO a decis să încaseze de la Rusia 99 de mii de euro în favoarea «Mari El și Ciuvașia» din Nijnii Novgorod, reprezentanții căreia au fost bătuți la Poliția din Moscova. În mai CEDO a acordat o compensație de 95 de mii de euro la trei cetățeni ruși, care au suferit, de asemenea, din cauza torturilor de la Poliție.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load