Rusia va participa la relansarea industriei petroliere din Siria

Rusia va participa la relansarea industriei petroliere din Siria

Moscova şi Damascul au semnat o înţelegere privind cooperarea în domeniul petrolier şi al gazului natural din Siria, a anunţat Alexander Novak, ministrul rus al Energiei, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.


"Am semnat o foaie de parcurs, nu numai în domeniul energiei electrice, dar şi a petrolului şi gazului, care acoperă restaurarea cîmpurilor petroliere şi dezvoltarea de noi zăcăminte", a declarat Novak.


Rusia, care este principalul partener internaţional al regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, s-a angajat să contribuie la reconstrucţia Siriei, relatează agenţia de ştiri Reuters.


Moscova a intervenit de partea preşedintelui Bashar al-Assad în conflictul civil din Siria, jucînd un rol major în redresarea militară a regimului de la Damasc.


În luna decembrie, o delegaţie de oameni politici şi de afaceri din Rusia a vizitat Damascul pentru a discuta despre oportunităţi de investiţie în Siria, inclusiv în proiectele de explorare şi extragere de petrol şi gaze, dar şi domenii precum cel al energiei electrice, fosfaţilor, transportului şi comerţului.


Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care a condus delegaţia, a declarat că "firmele ruseşti au dreptul moral de a dezvolta proiecte economice la scară mare aici (în Siria)".


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load