COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 324(+92)   TRATAȚI 249 312     DECESE 6178(+3)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1212
Coronavirus stiri: 7145
Preşedintele stiri: 2787

Rusia va desfăşura noi unităţi militare în apropiere de graniţele sale de vest, ca răspuns la acţiunile NATO

1 iun. 00:00   În lume
1471 0

Rusia va desfăşura aproximativ 20 de noi formaţiuni şi unităţi militare în apropierea graniţelor sale occidentale pînă la sfîrşitul acestui an, ca răspuns la acţiunile Alianţei Nord-Atlantice, a declarat luni ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, citat de Reuters, RIA Novosti şi EFE.

"Acţiunile colegilor noştri occidentali distrug sistemul de securitate mondial şi ne obligă la contramăsuri adecvate", a declarat Şoigu, citat de Interfax, în cadrul unei reuniuni a Colegiului ministerului pe care îl conduce.

"Îmbunătăţim în mod constant componenţa de luptă a forţelor noastre armate. Aproximativ 20 de noi formaţiuni şi unităţi militare vor fi formate în Districtul militar Vest pînă la sfîrşitul anului", a reiterat el, adăugînd că ameninţarea militară continuă să crească în direcţia strategică occidentală.

Ţările NATO conduse de SUA şi-au intensificat zborurilor aviaţiei lor strategice în zonă. Navele NATO echipate cu rachete ghidate intră sistematic în Marea Baltică, iar numărul exerciţiilor efectuate de ţările membre ale Alianţei este în creştere în apropierea frontierelor ruse, a enumerat Şoigu, citat de Interfax.

Şoigu a precizat că măsurile organizatorice luate de Rusia "sînt sincronizate cu furnizarea de armament şi tehnică modernă".

"În acest an, este planificată furnizarea a aproximativ 2.000 de echipamente noi trupelor acestui district" militar, a spus ministrul rus al apărării.

"În ultimii ani, numărul de exerciţii a crescut de 1,5 ori. În prezent au loc cele mai mari exerciţii din ultimii 30 de ani, Defender Europe-2021, a care participă pînă la 40.000 de militari. Obiectivul este de a pune la punct transferul unei divizii întregi din SUA în Europa", a spus ministrul rus, insistînd că SUA şi NATO continuă să-şi extindă cadrul de pregătire operaţională şi de luptă lîngă graniţele Rusiei.

În acelaşi timp, ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a declarat luni că Rusia va trimite SUA o serie de semnale "neplăcute" în zilele următoare şi că Washingtonul nu se arată dispus să discute toate problemele acumulate în relaţiile bilaterale la summitul ruso-american la nivel înalt luna viitoare, potrivit Reuters şi RIA Novosti.

Comentariile ministrului rus intervin la o zi după ce preşedintele american Joe Biden a spus că va face presiuni asupra omologului său rus Vladimir Putin atunci cînd se vor întîlni în iunie ca el să respecte drepturile omului.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Care va fi principala motivație pentru care veți merge la secția de votare pe 11 iulie?