Rusia va contesta la Consiliul Europei hotărîrea Moldovei

Rusia va contesta la Consiliul Europei hotărîrea Moldovei

Președinta Comisiei Camerei Publice a Federației Ruse pentru dezvoltarea diplomației publice, cooperare umanitară și menținerea valorilor tradiționale, Elena Sutormina, intenționează să apeleze la Consiliul Europei în legătură cu restricționarea difuzării posturilor de televiziune rusești în Moldova, notează NOI.md cu referire la presa rusă.

Miercuri, în pofida opiniei președintelui țării, Igor Dodon, Legea cu privire la interzicerea difuzării emisiunilor informațional-analitice ale televiziunii rusești în Moldova a fost aprobată de către spicherul Parlamentului Moldovei, Andrian Candu.  

„În legătură cu restricționarea difuzării posturilor de televiziune rusești în Moldova, comisia noastră a apelat la Consiliul Europei, în special, la Comitetul Permanent al CE pentru radiodifuziunea transfrontalieră. De asemenea, vom apela la parlamentele statelor europene, în special, la comitetele și comisiile pentru politică informațională, libertatea de exprimare, jurnalistică, pentru ca acestea să dea o apreciere publică acestui fapt”, a comunicat Sutormina pentru RIA Novosti.  

Potrivit ei, restricționarea retransmiterii emisiunilor produse de televiziunile rusești constituie o încălcare a normelor internaționale și a principiilor democratice, a libertății de exprimare, drepturilor omului la obținerea informației.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load