COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rusia şi Ucraina plănuiesc un schimb de prizonieri

Rusia şi Ucraina plănuiesc un schimb de prizonieri

Ucraina a anunţat că a discutat cu Kremlinul pentru un schimb de prizonieri care ar urma să aibă loc în această lună, relatează Reuters.

În decembrie, preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski au convenit să fie eliberaţi prizonierii în urma conflictului de cinci ani din estul Ucrainei şi în aceeaşi lună a avut loc un schimb masiv de deţinuţi, scrie Noi.md cu referire la unimedia.info/ro/news/a63954d5a7af68b6/rusia-si-ucraina-planuiesc-un-schimb-de-prizonieri-cand-va-avea-loc.html?utm_source=Site%20Widgets&utm_medium=Last%20News%20Widget&utm_campaign=Last%20News%20Widget.

Însă mulţi alţii sunt în continuare încarceraţi, ceea ce a atras îndoieli cu privire la eforturile de pace în regiune.


Potrivit preşedinţiei ucrainene, şeful cancelariei, Andri Iermak, s-a întâlnit la Minsk cu un înailt oficial de la Kremlin, Dmitri Kozak.

“Cele două părţi au discutat despre eliberarea deţinuţilor”, iar planul este ca următorul schimb de prizonieri să aibă loc în martie, a precizat preşedinţia.

Forţele Kievului s-au luptat cu separatiştii din regiunea Donbass din estul Ucrainei timp de cinci ani, începând din 2014, într-un conflict în care şi-au pierdut viaţa 13.000 de persoane.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load