COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rusia și Turcia au semnat un Acord privind decontările în valute naționale

Rusia și Turcia au semnat un Acord privind decontările în valute naționale

Ministerul Finanțelor al Rusiei și Ministerul Trezoreriei și Finanțelor al Turciei au semnat un Acord privind decontările și plățile în valute naționale, a comunicat ministerul Finanțelor al Rusiei.

Potrivit comunicatului, documentul este orientat spre „extinderea și consolidarea cooperării interbancare, precum și asigurarea decontărilor neîntrerupte între agenții economici din ambele țări”.

Scopul de bază al documentului este majorarea și trecerea treptată la folosirea rublei și lirei în decontările dintre Rusia și Turcia, crearea unei infrastructuri corespunzătoare a pieței financiare și sporirea atractivității valutelor naționale pentru companii. Pentru creșterea nivelului lichidității emitenții ruși și cei turci vor dezvolta instrumentele de emisie a titlurilor de valoare pe piețele celor două țări.


„Semnarea acordului este un pas important pentru extinderea ulterioară și dezvoltarea cooperării comercial-economice reciproc avantajoase și echitabile între Rusia și Turcia”, scrie în comunicat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load