TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Rusia și SUA au discutat despre situația din sud-estul Ucrainei

Reprezentanții Federației Ruse și ai Statelor Unite ale Americii au discutat despre situația din sud-estul Ucrainei, a declarat ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Reabkov.

"Am avut contacte cu Administrația SUA cu privire la situația din Donbass. Am explicat pe deplin părții americane ceea ce se întîmplă", a spus el.
Potrivit lui Reabkov, în estul Ucrainei se observă o linie din ce în ce mai provocatoare și sfidătoare din partea Kievului și a protectorilor săi occidentali, în frunte cu Statele Unite.

"Washingtonul ar trebui să se îngrijoreze de consecințele acestei politici coordonate. Nu mai văd niciun rost să revenim la acest subiect", a declarat ministrul adjunct de Externe al Rusiei.

Un oficial al Departamentului de stat a declarat că Washingtonul este deschis cooperării cu Moscova cu privire la situația din estul Ucrainei. În același timp, potrivit lui, SUA consideră drept "credibile" informațiile despre mișcarea trupelor ruse la granița cu Ucraina, precum și în Crimeea.
Reprezentantul Ministerului de Externe al SUA a cerut, de asemenea, Rusiei "să se abțină de la acțiuni care ar putea duce la o escaladare a situației"

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri