TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Rusia și Coreea de Sud discută despre crearea unui fond comun de investiții

Moscova și Seul discută despre crearea unui fond comun de investiții. Despre acest lucru a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, după o întîlnire cu omologul său sud-coreean, Chung Eui-Yong, relatează TASS.

Potrivit acestuia, volumul fondului ruso-coreean va ajunge la un miliard de dolari. De asemenea se duc negocieri privind cooperarea investițională în Orientul Îndepărtat și în zona arctică a Rusiei, relatează agenția lenta.ru.

În plus, a menționat diplomatul rus, Rusia și Coreea de Sud intenționează să revină rapid la majorarea comerțului bilateral, care a scăzut anul trecut din cauza pandemiei.

La 11 martie, președintele rus Vladimir Putin a declarat despre dreptul businessului autohton de a investi în orice țară, dar a sugerat că este mai bine de investit bani "în casă". Potrivit șefului statului, țara e nevoită lucreze "în condițiile unui număr mare de factori de incertitudine", de aceea va fi mai bine dacă fondurile vor fi în Rusia. Putin vede investiția ca o alternativă la plata dividendelor sau la plecarea banilor în "paradisuri sigure" care pot pierde acest statut.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load