COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rusia se pregătește pentru prăbușirea rublei și a prețurilor la petrol

Rusia se pregătește pentru prăbușirea rublei și a prețurilor la petrol

Guvernul Federației Ruse a elaborat două teste de stres pentru companiile naționale formatoare de sistem. În cadrul primei opțiuni, carantina se termină la vară.

În acest caz, petrolul Urals va costa 20 de dolari per baril. În cel de-al doilea caz, prețurile la petrol vor scădea pînă la 10 USD, iar activitatea economică va îngheța pînă în toamnă, scrie mk.ru

O scrisoare în acest sens a fost transmisă anterior de către Ministerul Industriei și Comerțului conducătorilor celor mai importante companii. Ei vor trebui să evalueze perspectivele lor.

În cazul unui scenariu mai blînd, se presupune închiderea orașelor mari, precum și creșterea numărului de țări acoperite de epidemie. Va exista o recuperare a activității economice din al doilea trimestru în China, precum și începînd cu al treilea trimestru - în Europa.


Petrolul Urals va reveni la prețul de 35 USD pînă la sfîrșitul anului 2022. Iar inflația în Rusia va constitui 4,5% la sfîrșitul anului 2020. Dolarul va costa mai mult de 80 de ruble pînă la sfîrșitul anului.

Cu toate acestea, în cazul unui scenariu mai dur, va avea loc prelungirea carantinei pînă la sfîrșitul lunii septembrie. În acest caz, se va închide cea mai mare parte a teritoriului Federației Ruse, precum și va fi sistat transportul. Petrolul Urals va costa 10 dolari per baril în trimestrul doi și trei al anului. Pînă la sfîrșitul anului 2022, el se va scumpi pînă la 30 de dolari.

Inflația în 2020 va fi de 5,5%, iar dolarul va fi mai scump de 89 ruble în al doilea trimestru.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load