Rusia sancţionează oficiali germani ca reacţie la măsuri aplicate de UE

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, marţi, sancţiuni suplimentare împotriva unor oficiali germani, ca reacţie la măsuri similare aplicate de Uniunea Europeană pe fondul unor acuzaţii de atacuri cibernetice asupra Bundestagului.

"Ca reacţie la acţiunile distructive ale UE, Moscova a decis extinderea listei oficialilor germani care au interdicţie de intrare pe teritoriul Rusiei", anunţă Ministerul rus de Externe, citat de agenţia Tass, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

"În conformitate cu principiul diplomatic al reciprocităţii, Rusia a introdus pe lista sancţiunilor oficiali din cadrul agenţiilor de securitate şi serviciilor de informaţii din cadrul Ministerului german al Apărării", precizează Ministerul de Externe de la Moscova.

Sancţiunile Rusiei sunt reacţii la măsuri similare aplicate de Uniunea Europeană şi de Marea Britanie ca reacţie la un atac cibernetic care a vizat în 2015 Bundestagul, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, o operaţiune atribuită Moscovei, care însă a negat orice implicare.

În urmă cu o săptămână, Administraţia Vladimir Putin a impus sancţiuni împotriva unor oficiali din ţări ale Uniunii Europene, ca reacţie la măsuri similare aplicate de Bruxelles împotriva Moscovei după atacul care l-a vizat în august pe disidentul rus Aleksei Navalnîi. Sancţiunile au vizat oficiali guvernamentali din Germania, Franţa şi Suedia.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load