Rusia salută reluarea dialogului între cele două Corei

Rusia salută reluarea dialogului între cele două Corei

Rusia salută dialogul între Coreea de Sud şi Coreea de Nord, reluat marţi la Panmunjom, în zona demilitarizată dintre cele două Corei, a declarat marţi un purtător de cuvînt al Kremlinului, citat de Reuters, potrivit agerpres.


”Acesta este exact tipul de dialog despre care am spus că este necesar”, a afirmat oficialul rus.


Reprezentanţi ai Seulului şi Phenianului au început marţi, la Panmunjom, în zona demilitarizată dintre cele două Corei, negocieri bilaterale privind mai ales participarea nord-coreeană la Jocurile Olimpice de Iarnă din februarie, care vor fi găzduite de staţiunea sud-coreeană Pyeongchang.


Cele două delegaţii sînt conduse de Ri Son-gwon, preşedintele Comitetului pentru Reunificarea Paşnică a Ţării de la Phenian, respectiv de ministrul reunificării de la Seul, Cho Myoung-gyon, a precizat agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.


Citeşte şi: Val de frig neobişnuit şi ninsori abundente în Maroc


Legat de participarea nord-coreeană la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, printre altele trebuie stabilit dacă delegaţia din Nord se va deplasa pe cale terestră sau pe alte rute şi dacă va fi însoţită de suporteri, precum şi aspecte privind cazarea delegaţiei nord-coreene şi alte detalii organizatorice.


Pe agenda reuniunii de la Panmunjom s-ar putea afla însă şi alte subiecte. Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a făcut recent un prim pas spre ameliorarea relaţiilor cu Seulul, anunţînd în mesajul de Anul Nou posibilitatea participării sportivilor nord-coreeni la evenimentul olimpic din februarie. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load