TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Rusia salută declarația lui Biden

Moscova salută declarația președintelui american Joe Biden despre planurile sale de a evita escaladarea și de a coopera cu Rusia, pe care a exprimat-o într-un mesaj adresat Congresului SUA.

Despre acest lucru a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Cuvintele sale au fost transmise de TASS.

"Discursul președintelui american către Congres ( ... ) lasă o impresie ambivalentă. Desigur, salutăm încă o dată intenția declarată de a evita escaladarea cu Rusia, de a coopera, așa cum s-a indicat, "atunci cînd acest lucru este în interesul nostru comun", a spus Zaharova.

În același timp, reprezentantul Ministerului de Externe și-a exprimat regretul că în actuala administrație a Casei Albe "cuvintele nu coincid cu faptele". "Discursul tradițional în fața legiuitorilor, cu toată natura sa declarativă, confirmă doar faptul că Washingtonul nu este încă pregătit să renunțe la încercările inutile de presiune puternică și acuzații nefondate în adresa țării noastre de o activitate rău intenționată", a adăugat ea.

Diplomatul a subliniat, de asemenea, că este timpul ca Washingtonul să renunțe la retorica agresivă, dacă acesta este pregătit pentru un dialog, și să ia măsuri practice pentru a corecta "starea anormală în care se află relațiile bilaterale din cauza Statelor Unite ale Americii".

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load