COVID-19 în MOLDOVA

Rusia respinge teza otrăvirii lui Navalnîi: Duma crede într-un complot

Rusia respinge teza otrăvirii lui Navalnîi: Duma crede într-un complot

Rusia respinge ideea că Aleksei Navalnîi, unul din cei mai acerbi critici ai Kremlinului, ar fi fost otrăvit, deși medicii germani care îl tratează acum la spitalul Charite din Berlin au declarat că o serie amplă de analize arată că Navalnîi a fost otrăvit.

Navalnîi este încă în comă artificială după ce, săptămîna trecută, i s-a făcut rău în avionul cu care se întorcea din Siberia la Moscova, transmite Duma-crede-intr-un-complot" target="_blank">Știri.md cu referire la Europa Liberă.

Avionul a fost obligat să aterizeze forțat la Omsk unde Navalnîi a fost internat la secția de terapie intensivă a spitalului din oraș. Sîmbătă, după o serie de tergiversări din partea medicilor ruși care-l tratau, a fost mutat la spitalul Charite din Berlin unde se află acum, sub paza poliției germane, fiind invitatul special al cancelarei Angela Merkel.


După anunțul medicilor germani că s-au găsit urme de otravă în analizele lui Navalnîi, liderii occidentali au început să facă presiuni asupra Moscovei, cerînd deschiderea unui anchete transparente și pedepsirea celor responsabili. Dar oficialitățile ruse resping teza că Navalnîi ar fi fost otrăvit intenționat, cu ajutorul echipei medicale care l-a tratat la Omsk și care susține că opozantul ar fi suferit de o gravă tulburare a metabolismului.

Pe de altă parte, în Duma de Stat marți, președintele camerei a vorbit de „state străine” care ar fi în spatele tentativei de otrăvire.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load