COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rusia permite folosirea clorochinei pentru tratarea infecției Covid-19

Rusia permite folosirea clorochinei pentru tratarea infecției Covid-19

După ce clorochina, cu sprijinul profesorului Didier Raoult, a fost autorizată pe 26 martie de guvernul francez să trateze Covid-19, Ministerul rus al Sănătății a adăugat și acest medicament destinat pacienților adulți la versiunea actualizată a documentului privind directivele clinice. Anunțul a fost publicat pe site-ul ministerului, scrie sputnik.md.

Cu toate acestea, documentul indică faptul că, în absența unor concluzii difinitive cu privire la eficacitatea clorochinei și a hidroclorochinei [clorochuina crescută de un radical OH, de unde și denumirea acestuia, nota red.] medicii trebuie să le prescrie în baza tabloului clinic și în strînsă colaborare cu alți specialiști.

Deci, înainte de a prescrie unul dintre aceste medicamente, ar trebui să studieze cu atenție rezultatele electrocardiogramei pacientului.


În plus, se recomandă administrarea de clorochină sau hidroclorochină în combinație cu alte medicamente, cum ar fi lopinavir/ritonavir și interferoni pentru tratamentul pacienților cu coronavirus.

Medicamentele umifenovir, remdesivir și favipiravir sînt în prezent în studii clinice la pacienții care au fost testați pozitiv.

Dezbateri asupra clorchinei

Timp de cîteva zile, în Franța au avut loc dezbateri aprinse cu privire la autorizarea utilizării clorochinei în tratamentul Covid-19. În deplină controversă, Guvernul a răspuns, printr-un decret din 26 martie, la solicitările profesorului Didier Raoult, prin autorizarea vînzării și a prescripției de hidroclorochină.

Pe 16 martie, infecționistul și profesorul de microbiologie din Marsilia a anunțat că a efectuat un studiu preliminar pe 24 de pacienți infectați cu Covid-19, cărora le-a administrat o combinație de clorochină și azitromicină. Rezultatele sale au arătat o rată de succes de 75%.

În absența unor studii clinice mai mari, unii solicită prudență, deoarece rezultatele au arătat că există posibile efecte secundare, cum ar fi probleme de interacțiune medicamentoasă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load