COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rusia oprește toate zborurile internaţionale de la miezul nopţii

Rusia oprește toate zborurile internaţionale de la miezul nopţii

Rusia îşi va suspenda toate zborurile internaţionale începînd de vineri la miezul nopţii (joi, 21:00 GMT), potrivit unui decret al guvernului care instituie noi măsuri împotriva epidemiei de coronavirus, dat publicităţii joi, informează AFP.

Acest decret se aplică pentru toate zborurile de intrare şi ieşire de pe teritoriul rus, cu excepţia avioanelor special închiriate pentru repatrierea cetăţenilor ruşi blocaţi în străinătate, transmite agerpres.

Rusia şi-a redus pînă în prezent în mod considerabil legăturile sale internaţionale, care erau posibile numai între Moscova şi celelalte capitale şi care erau operate obligatoriu de compania naţională Aeroflot.


Oficial, Rusia a înregistrat 658 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi a anunţat miercuri că doi pacienţi de 73 şi 88 de ani au decedat, fără să lege direct decesul lor de COVID-19.

Totodată, conform aceluiaşi decret publicat joi, vor intra în vigoare mai multe măsuri anunţate în ultimele zile, în special închiderea a numeroase locuri publice în regiunile ruse, unde au fost luate pînă în prezent foarte puţine măsuri pentru a încetini răspîndirea epidemiei provocate de noul coronavirus, notează AFP.

Într-un rar discurs televizat, difuzat miercuri, preşedintele Vladimir Putin a decretat o săptămînă liberă cu plată şi a amînat "votul popular" pentru reforma sa constituţională cu scopul de a încetini epidemia, fără a ordona însă, în acest stadiu, izolarea populaţiei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load