COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rusia nu va introduce restricții la ieșire după deschiderea frontierelor

Rusia nu va introduce restricții la ieșire după deschiderea frontierelor

Rusia nu intenționează să introducă vize de ieșire pentru cetățenii săi după reluarea zborurilor.

Acest lucru a fost anunțat marți de Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu online pentru mass-media rusă și străină.

„Deocamdată, nimeni nu a discutat acest subiect”, a spus ministrul Afacerilor Externe al FR, răspunzînd la întrebarea dacă în prezent este examinată posibilitatea schimbării procedurii de plecare a cetățenilor ruși în străinătate după deschiderea frontierelor. „Nimeni nu intenționează să introducă vize de ieșire. Nu-mi pot imagina situația, cînd acest lucru se va discuta în practică”.

„Nu cred că avem acum oameni care doresc să plece în străinătate. Acum vorbim despre infectarea și decesul unui număr cît mai mic de oameni”, a spus ministrul. „În principiu, nu pot exista interdicții, deoarece dreptul la circulație este stipulat în Constituția noastră”.


În acest sens, Lavrov a cerut să nu să se fac griji pentru cei care doresc să-și folosească dreptul constituțional și să plece în străinătate atunci cînd „vor fi restabilite astfel de capacități fizice, inclusiv călătoriile aeriene și alte metode de circulație”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load