COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 394 554   INFECTAȚI 255 994(+57)   TRATAȚI 248 984     DECESE 6162(+3)   Mai multe detalii
Biden- Putin stiri: 109
Diaspora stiri: 1189
Preşedintele stiri: 2770

Rusia nu mai oferă permise pentru zborurile care ocolesc Belarusul

27 mai. 17:25   În lume
1428 7

Rusia nu a emis permis transportatorului austriac Austrian Airlines pentru a ajunge la Moscova prin ocolirea Belarusului. Despre acest lucru a anunțat TASS cu referire la reprezentantul companiei aeriene.

Astfel, potrivit sursei, compania aeriană și-a încetat zborurile prin spațiul aerian al Belarusului după incidentul cu aterizarea de urgență a avionului Ryanair la recomandarea Agenției UE pentru Siguranța Aviației.

În acest sens, transportatorul trebuia să ajusteze rutele pentru a zbura în Rusia. "Schimbarea rutei zborului trebuie să fie aprobată de autorități. Autoritățile ruse nu ne-au acordat această permisiune", a explicat Austrian Airlines.

Anterior s-a anunțat că avionul Austrian Airlines trebuia să ajungă pe aeroportul Domodedovo din Moscova de la Viena la ora 13:45 ora Moscovei, dar pe tabloul online el figura ca anulat.

O situație similară a avut loc cu zborul Air France, programat pentru 27 mai. Avionul trebuia să zboare de la Paris la Moscova, dar zborul a fost mai întîi amînat și apoi anulat. După cum a explicat serviciul de presă al transportatorului, zborul nu a avut loc, deoarece Air France nu a primit permisiunea de a opera zboruri către Rusia ocolind Belarusul.


Mai multe țări au impus restricții asupra zborurilor prin spațiul aerian al Belarusului după incidentul de pe aeroportul din Minsk — pe 23 mai, un avion Ryanair în drum de la Atena spre Vilnius a efectuat o aterizare de urgență în capitala Republicii din cauza unei alerte cu bombă. Imediat după aterizare, oamenii legii l-au reținut pe Roman Protasevici, fondatorul și fostul redactor-șef al canalului Telegram NEXTA, care se afla la bord. În patria sa el este acuzat de crearea unui grup extremist și îndemn la revolte în masă după alegerile prezidențiale din august 2020. El riscă pînă la 15 ani de închisoare.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?