Rusia intenţionează să reia livrările de gaze către Ucraina

Rusia intenţionează să reia livrările de gaze către Ucraina

eful Gazprom-ului rusesc, Aleksei Miller, a confirmat că partea rusă este gata să acorde Ucrainei o reducere de 25% la livrările de gaze naturale. El a declarat acest lucru în cadrul Forumului Economic International de la Sankt Petersburg, transmite TASS.

Potrivit acestuia, Gazprom este gata să lanseze negocierile relevante. El a declarat că contractul va fi semnat direct de compania rusească și compania-operator din Ucraina.

Miller a menționat că problema extinderii contractului de tranzit al gazului rusesc prin teritoriul ucrainean a devenit, în ultima perioadă de timp, obiect al unei atenţii sportive nemotivate, în timp ce problema cea mai importantă este încheierea unui contract direct privind livrarea de gaze către Ucraina.

Contractul actual privind tranzitul gazului rusesc pe teritoriul Ucrainei expiră la sfîrșitul anului 2019. Partea ucraineană a încetat să cumpere gaze din Rusia la sfîrșitul anului 2015 și a trecut la livrările în regim revers din Europa. În 2018, Miller a declarat că, în opinia sa, pregătirea pentru rezilierea contractului ar dura între 1,5 și doi ani. Contractul însuși expiră la data de 31 decembrie a acestui an.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load