COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 324(+92)   TRATAȚI 249 312     DECESE 6178(+3)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1210
Coronavirus stiri: 7144
Preşedintele stiri: 2784

Rusia confirmă cîteva cazuri de infectare cu ”ciuperca neagră”, apărută în India

18 mai. 12:15   În lume
1373 0

Infecția fungică care afectează pacienții infectați cu coronavirus și pe cei care au trecut deja prin boală, apărută inițial în India, începe să se răspîndească. Rusia a înregistrat deja cîteva cazuri, însă acestea au fost izolate și nu prezintă riscul unui focar în masă, potrivit b1.ro.

Vestea bună este că experții spun că mucormicoza, pe care medicii indieni au numit-o „ciupercă neagră”, nu se transmite de la om la om, scrie themoscowtimes.com.

Infecția, care are o rată de mortalitate de 50%, începe de obicei în nas înainte de a se răspîndi în ochi și creier.

„Din cîte știu, au existat doar cazuri izolate de mucormicoză la pacienții cu Covid-19”, a declarat un expert, menționînd că alte infecții nu pot fi excluse.

Specialiștii spun că ar fi fost practic imposibil ca „ciuperca neagră” să fi fost adusă în Europa din India, deoarece pacienții se află într-o stare prea gravă pentru a călători.

Un alt expert susține că mucormicoza se răspîndește în climatul subtropical umed și este legată de utilizarea antibioticelor.

„Ciuperca neagră” se poate răspîndi acolo unde pacienții sînt tratați cu antibiotice pentru infecții bacteriene, potrivit specialiștilor.

Mucormicoza este de obicei cea mai agresivă la pacienții al căror sistem imunitar este slăbit de alte infecții.

Persoanele care suferă de Covid-19, mai susceptibile de a contracta infecția fungică, includ persoanele cu diabet necontrolat, cei care au utilizat steroizi în timpul tratamentului și cei care au petrecut mult timp în secțiile de terapie intensivă.


Tratamentul implică îndepărtarea chirurgicală a tuturor țesuturilor moarte și infectate și administrarea unei medicații antifungice.

India este devastată de al doilea val de coronavirus, iar cadrele medicale avertizează asupra creșterii cazurilor care implică o infecție fungică rară, extrem de periculoasă și potențial letală, numită și “ciuperca neagră”.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?