TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rusia condamnă un bărbat la 13 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea SUA

Rusia a condamnat un bărbat la 13 ani de închisoare pentru că a încercat să ofere Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA) secrete militare despre Flota de Nord de Rusiei, a transmis vineri Serviciul Federal de Securitate (FSB) de la Moscova, potrivit Reuters şi AFP.


FSB a precizat într-un comunicat că o instanţă din Briansk, la sud-vest de Moscova, l-a declarat vinovat pe cetăţeanul rus Iuri Escenko de trădare de stat la 17 noiembrie şi l-a condamnat la 13 ani de detenţie într-o închisoare de maximă securitate.

Escenko a pledat vinovat şi a spus că regretă ce a făcut, conform FSB. Reuters precizează că nu a putut contacta deocamdată un avocat al său.

Cu locul de muncă în Severomorsk, unde îşi are baza Flora rusă de la Marea Nordului, Escenko se ocupa de mentenanţa serviciilor radio-electronice folosite de navele Flotei de Nord.

Conform FSB, el a copiat documente secrete legate de sistemele de arme folosite de Flota de Nord, între 2015 şi 2017, cu intenţia de a vinde informaţiile unei terţe părţi, a adăugat FSB.

Serviciul Federal de Securitate a transmis că, la începutul lui 2019, bărbatul a intrat în contact cu CIA. El a fost arestat în iulie anul trecut de FSB în regiunea Briansk în timp ce încerca să predea aceste secrete de stat, se mai arată în comunicatul FSB.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load