COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7845

Rusia așteaptă de la Occident un răspuns la propunerea privind securitatea, a spus Antonov

13 ian. 07:23   În lume
876 0

Moscova așteaptă din partea Washingtonului și a aliaților săi un răspuns scris argumentat la propunerile sale privind securitatea europeană, a declarat ambasadorul rus în Statele Unite, Anatolii Antonov.

"Noi am prezentat inițiativele noastre pentru a scoate situația din criză. Pe 10 ianuarie, le-am explicat la Geneva, iar pe 12 ianuarie - în cadrul Consiliului Rusia-NATO de la Bruxelles. Așteptăm un răspuns adecvat, dar nu sub formă de declarații populiste, ci propuneri scrise argumentate", a spus șeful Misiunii Diplomatice.

Potrivit lui Antonov, Washingtonul nu este capabil să-și apere într-o manieră argumentată punctul de vedere la negocieri.

"Se pare că politicienii americani, prin intermediul presei, au lansat mitul "iminentei invazii ruse a Ucrainei" și acum singuri își depășesc propriile fobii. Mai mult, în spatele solicitărilor legiuitorilor de a "pedepsi mai dureros" țara noastră se află încercarea de a influența Rusia pe fondul negocierilor în curs privind securitatea europeană", a adăugat ambasadorul.

Recent, la Bruxelles a avut loc reuniunea Consiliului Rusia-NATO, iar mai înainte, luni, la Geneva a avut loc discuții bilaterale între delegațiile Rusiei și Statelor Unite.


Kremlinul insistă asupra încetării cooperării militare a blocului cu țările post-sovietice, refuzului de a crea baze pe teritoriul lor, restricționării desfășurării armelor în apropierea frontierei ruse, exportului de arme nucleare americane din Europa și garanțiilor de neexpansiune a NATO spre est.

Astăzi, consultările vor continua la Viena în cadrul reuniunii Consiliului Permanent al OSCE.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X