TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Rusia ar putea renunța la sisteme de plată străine

Rusia optează pentru renunțarea treptată la dolarul în decontările cu partenerii străini, precum și la sisteme de plăți controlate de Occident, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei Serghei Lavrov într-un interviu acordat agenției iraniene IRNA.

„Considerăm că este important să intensificăm eforturile de reducere a riscurilor de sancțiuni și a costurilor potențiale pentru operatorii economici. <...> Rusia deja lucrează activ în acest sens", a spus el, menționând că Moscova vede perspective de cooperare cu parteneri străini în acest domeniu.

Anterior, Lavrov a spus că riscurile sancțiunilor ar trebui reduse prin trecerea la decontări în monede naționale sau în cele alternative dolarului.

Viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei Alexandr Pankin, la rândul său, a remarcat într-un interviu acordat RIA Novosti că scăderea previzibilității politicii economice americane și impunerea necontrolată a sancțiunilor nerezonabile pun la îndoială fiabilitatea și comoditatea dolarului. El a mai subliniat că este important să se promoveze sisteme de plăți interbancare alternative sistemului SWIFT și independente de SUA.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load