COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rusia a remarcat cîteva contradicții în cazul lui Navalnîi

Rusia a remarcat cîteva contradicții în cazul lui Navalnîi

Reprezentanța Permanentă a Rusiei pe lîngă Uniunea Europeană a prezentat o listă a contradicțiilor în cazul fondatorului Fundației pentru combaterea corupției Alexei Navalnîi. Comentariile diplomaților sînt accesibile pe site.

Astfel, Reprezentanța Permanentă se întreabă dacă „există vreo argumentare a eventualei hotărîri a autorităților ruse de a-l „otrăvi” pe Navalnîi cu o substanță militară într-un oraș rusesc cu o populație de jumătate de milion de persoane și de a face ulterior totul posibil pentru a salva viața lui și a-i permite să plece pentru tratament în Germania unde ar putea fi identificat Noviciok-ul”, relatează lenta.ru.

În plus, reprezentanții Rusiei au declarat că nu înțeleg de ce Guvernul Germaniei refuză să transmită Rusiei rezultatele investigațiilor toxicologice sau să le publice, fiind convins de otrăvirea lui Navalnîi. Afirmațiile privind necesitatea obținerii unui acord al pacientului vin în contradicție cu numeroasele declarații lansate de Germania atunci cînd el se afla în comă, au atenționat diplomații.


De asemenea, partea rusească s-a arătat indignată deoarece Berlinul ignoră faptul elaborării substanțelor chimice asociate cu grupul Noviciok de către specialiștii occidentali și experții NATO. Pe lîngă aceasta Moscova a reamintit că în drum spre spitalul Charite Navalnîi a fost însoțit de poliție și agenții serviciilor secrete, iar la spital, pînă la depistarea substanței în organismul pacientului, au fost întreprinse măsuri excepționale de securitate. „Înseamnă asta că Berlinul știa ceva despre care nici Moscova, nici Omskul nu știau?”, a menționat Reprezentanța Permanentă.

Anterior șeful diplomației europene Josep Barrel a calificat situația cu Navanîi drept un atentat la viața lui. El a menționat că cele întîmplate ar putea afecta relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load