Rusia a relatat despre planurile SUA de a transmite armament opoziției din Venezuela

Rusia a relatat despre planurile SUA de a transmite armament opoziției din Venezuela

SUA și aliații lor din NATO lucrează la achiziționarea de armament în una dintre țările din Europa de Est pentru a-l furniza opoziției din Venezuela.


Despre aceste intenţii a declarat, vineri, în cadrul unui briefing, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.


„Este vorba despre modele și analogi de mitraliere de mare calibru, lansatoare de grenade și lansatoare de grenade automate, sisteme antirachetă portabile, muniții pentru arme de calibru mic și armament de artilerie de destinaţii diferite. Aceasta ca răspuns la întrebarea despre livrarea de ajutor umanitar", a spus ea.


Zaharova a adăugat că SUA și aliații lor intenționează să furnizeze arme în Venezuela în cîteva loturi, la începutul lunii martie „prin teritoriul unei țări vecine, folosind aeronave de transport ale unei companii internaționale de expediere de mărfuri".


Potrivit diplomatului, în această istorie se observă şi traseul ucrainean: conform informațiilor de care dispune partea rusească, în aceste acţiuni va fi implicată întreprinderea de stat „Antonov”.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load