TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Rusia a refuzat să creeze o armată comună cu Belarus

Ambasadorul Rusiei în Belarus, Dmitri Mezențev, a declarat pe postul RBK că Moscova nu intenționează să creeze o armată comună cu Belarus.

Potrivit diplomatului, în prezent cooperarea cu Minsk în probleme militare este susținută în cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, aceasta fiind suficientă pentru menținerea capacității de apărare a ambelor țări.

El consideră că în prezent nu există motive pentru integrarea forțelor armate rusești și bieloruse, iar discuțiile despre acest lucru sînt doar speculații și „fantezii”. „Nu văd nicio nevoie de asta astăzi”, a subliniat Mezențev.

Potrivit lenta.ru, ambasadorul a subliniat că nivelul de încredere dintre Rusia și Belarus continuă să fie ridicat, lucru demonstrat de exercițiile militare anuale și „disponibilitatea de a împărtăși informații speciale”.

La 5 martie, a devenit cunoscut faptul că Moscova și Minsk au fost de acord să creeze trei centre de instruire în luptă pentru pregătirea comună a personalului militar. Se preconizează că ele vor fi amplasate în regiunile Nijni Novgorod, Kaliningrad și Grodno.


Anterior, Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a spus că lucrările de unire a Rusiei și Belarusului sînt absolut inutile. El a explicat că bielorușii locuiesc „în propriul apartament” și doresc să-și păstreze suveranitatea.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load