Rusia a răspuns la declarația lui Schroeder privind anexarea Crimeei

Deputații Dumei de stat au comentat cuvintele fostului cancelar german Gerhard Schroeder precum că reunificarea Crimeei cu Rusia a avut loc din cauza extinderii Alianței Nord-Atlantice.

Astfel, deputatul din partea Crimeii, Ruslan Balbek, și-a exprimat opinia că Schroeder a menționat doar un motiv major pentru revenirea peninsulei în componența Rusiei. Locuitorii din Crimeea nu au acceptat Ucraina ca stat independent, consideră parlamentarul.

"Mental, am rămas o parte a marii Rusii", a spus Balbek într-o discuție cu RT. El a subliniat că încrederea crimeenilor în alegerea lor a fost întărită de ucrainizarea silită, de extinderea NATO și de impunerea "valorilor europene".

Schroeder, în opinia deputatului, mai bun decît ceilalți politicieni europeni înțelege Rusia. Dacă și alți politicieni din Europa ar avea cunoștințe similare, atunci nu ar exista nici probleme în Crimeea, nici conflicte în Ucraina, nici agenda anti-rusă, nici dezacorduri între Moscova și Kiev, a concluzionat Balbek.

Deputatul Dumei de Stat din Sevastopol, Dmitri Belik, la rîndul său, a menționat că Schroeder știe superficial despre situația din Crimeea din 1992 pînă în 2014. Locuitorii Crimeei, potrivit lui, nu au acceptat "valorile ucrainene" și s-au declarat pentru Rusia.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load