TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Rusia a produs primul lot de vaccin anti-Covid-19 din lume pentru animale

Rusia a produs primul lot de vaccin anti-Covid-19 din lume pentru animale, format din 17.000 de doze, a anunțat vineri Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia (Rosselkhoznadzor), potrivit Reuters.

Vaccinul, care poartă numele de Carnicav-Cov, a fost înregistrat în luna martie, după ce testele au arătat că a generat anticorpi împotriva COVID-19 la cîini, pisici, vulpi şi nurci.

Deocamdată, lotul va fi furnizat mai multor regiuni din Rusia, însă mai multe companii din Germania, Grecia, Polonia, Austria, Kazahstan, Tadjikistan, Malaezia, Thailanda, Coreea de Sud, Liban, Iran şi Argentina şi-au exprimat interesul pentru a achiziţiona vaccinul.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la riscul transmiterii virusului între oameni şi animale. Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia a declarat că vaccinul va putea să protejeze speciile vulnerabile şi să împiedice mutaţiile virale.

„Circa 20 de organizaţii sînt gata să negocieze înregistrarea şi furnizarea vaccinului către ţările lor. Documentele pentru înregistrarea în străinătate, în special în Uniunea Europeană, sînt în curs de pregătire”, a spus Rosselkhoznadzor.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load