Rusia a permis introducerea din 2021 a ”pașapoartelor covid”

Pașapoartele-covid pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului COVID-19 pot deveni o realitate în Rusia deja în 2021.

Despre acest lucru a declarat la postul de televiziune "Rusia 24" directorul Fondului rus de investiții directe (RFPI), Kirill Dmitriev.

"Noi cu siguranță vedem că el va fi introdus. Cred că o serie de țări îl vor implementa mai repede, alții mai încet. Desigur, vor fi inclusiv zboruri de avioane, fie prin intermediul sistemului de testare, fie prin pașapoarte de vaccin", a spus el.

Potrivit lui, aceasta este realitatea la care lumea va ajunge în cele din urmă.

"Da, sună puțin ciudat acum, dar cred că într-un an nimeni nu va pune întrebări, deoarece rămîne faptul că persoanele vaccinate poartă mult mai puțin risc decît persoanele care ar putea fi infectate. De aceea, aceste pașapoarte sînt ceea ce se dezvoltă acum în multe țări, ele vor face parte din viața noastră în anul viitor", a adăugat Kirill Dmitriev.


Anterior, ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că cetățenii vaccinați împotriva coronavirusului din ianuarie, așa cum este planificat, vor putea obține automat pașaport de persoană vaccinată pe portalul serviciilor publice, scrie russian.rt.com

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load