TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rusia a numit cauza incidentului de la trecătoarea Dyatlov

Procuratura Generală a concluzionat că incidentul cu turiștii de la trecătoarea Dyatlov la nordul munților Ural în anul 1959 a fost provocat de avalanșă.

Andrei Kuryakov, șeful adjunct al Procuraturii Generale din regiunea Urală le-a povestit jurnaliştilor că din cauza zăpezii și vizibilității reduse, tinerii nu și-au mai găsit cortul după ce l-au părăsit-o, relatează ria.ru.

"Grupul s-a îndepărtat la 50 de metri de la corturi, au plecat spre creasta de piatră. Este un limitator natural de avalanșă. Au făcut ceea ce trebuia. <...> Dar există un al doilea motiv pentru care au fost condamnați. Cînd s-au întors, nu şi-au mai găsit cortul. Vizibilitatea a fost de 16 metri. Ei s-au îndepărtat la 50", - a explicat Kuryakov.

Potrivit lui, procurorii au efectuat un experiment care a confirmat că în astfel de condiții cortul nu poate fi găsit, chiar dacă se știe în ce direcție este pus.

După ce şi-au pierdut cortul, turiștii au coborît mai departe şi au aprins focul. Au încercat să se întoarcă să-şi găsească cortul, dar au înghețat, temperatura a fost de aproximativ 40-45 de grade, a adăugat Kuryakov.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri