COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 847 840 INFECTAȚI 325 526(+1568)   TRATAȚI 305 068     DECESE 7459(+35 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7674

Rusia a îndemnat Ucraina să nu se implice "în jocurile pentru maturi cu arme"

11 aug. 08:43   În lume
1343 1

Vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosacev, consideră că îndemnul vicepremierului ucrainean Alexey Reznikov către Statele Unite de a desfășura pe teritoriul Ucrainei sisteme americane de apărare aeriană este o provocare periculoasă.

El a sfătuit politicianul să continue să se ocupe cu "propagandă despre reintegrarea teritoriilor ocupate", care nu afectează nimic, relatează tass.ru

"Ar fi mai bine ca domnul ministru [pentru reintegrarea teritoriilor necontrolate] să nu se implice în jocuri pentru adulți cu arme, ci să continue să se ocupe cu propaganda privind reintegrarea teritoriilor ocupate. Acest lucru este mult mai sigur pentru toată lumea, deoarece nu afectează nimic prin definiție", a declarat Kosachev pentru TASS.

Senatorul a menționat că declarațiile lui Reznikov arată că Kyivul nu conștientizează pe deplin consecințele provocărilor sale. "Prind îndemnarea Statelor Unite de a desfășura forțe de apărare aeriană în Ucraina, ministrul ar dori să crească brusc gradul de confruntare în regiunea Azov-Marea Neagră datorită implicării maxime a Americii acolo. Cu toate acestea, aceasta este o problemă care se referă nu la durerile fantomă ucrainene asupra teritoriilor pierdute, ci la situația militaro-politică, care s-a înrăutățit vizibil recent din cauza provocărilor sporite ale forțelor străine în Marea Neagră", a subliniat vicepreședintele Consiliului Federației.

Potrivit acestuia, unica modalitate de a reduce gradul de tensiune nu este de a plasa noi arme ale forțelor terțe în largul coastei Crimeei ruse, ci de a modera activitatea militară. "Cu toate acestea, tocmai reducerea tensiunii nu corespunde intereselor nici ministrului fără agendă, nici conducerii ucrainene în ansamblu, care trebuie să ridice miza cît mai mult posibil înainte de începerea noii lor creații - așa-numita Platformă Crimeea, o altă încercare de a atrage atenția asupra acestui subiect", a spus senatorul.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽