TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Rusia a dezvoltat in vaccin eficient împotriva HIV

Vaccinul rus KombiVICIvak, care a fost creat de specialiști de la Centrul științific Vektor, s-a dovedit a fi eficient în producerea anticorpilor împotriva virusului mortal și este sigur pentru pacienți.

Experții au ajuns la această concluzie după testarea vaccinului pe voluntari. Acest lucru a fost relatat de Interfax cu referire la Serviciul de presă al Centrului.

Potrivit oamenilor de știință, după două doze de vaccin toți voluntarii au produs anticorpii împotriva HIV și limfocitele T citotoxice, iar 80 la sută - anticorpii care elimină pseudovirusurile HIV. Pseudovirusurile sînt particule virale modificate, care sînt identice cu virusurile patogene, dar sînt biologic inofensive. În plus, a fost confirmată siguranța vaccinului pentru oameni.

Potrivit lenta.ru, studiile clinice ale CombiVICIvak vor continua pînă la sfîrșitul anului 2021. Vaccinul profilactic vizează mai multe proteine cheie HIV, care sînt aproximativ aceleași în cele trei subtipuri ale virusului. Medicamentul trebuie să prevină multiplicarea agentului patogen la o persoană vaccinată înainte ca virusul să poată intra în celule și să-i insereze genele în genomul lor.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load