Rusia a anunțat despre posibilitatea eliberării marinarilor ucraineni

Rusia a anunțat despre posibilitatea eliberării marinarilor ucraineni

Rusia ar putea permite revenirea în Ucraina a marinarii care au fost reținuți în timp ce încercau să treacă ilegal granița în strîmtoarea Kerci în noiembrie 2018, pînă la emiterea unei decizii judecătorești privind cazul lor. Despre acest lucru a declarat în cadrul unul briefing, la 4 iulie, reprezentantul


Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, răspunzînd la întrebările jurnaliștilor.


Potrivit ei, în legislația rusă există mecanisme care permit eliberarea ucrainenilor "nu de răspundere, ci din arest". Aceste instrumente presupun garanții scrise ale părții ucrainene pentru fiecare dintre marinari, dar nu scutesc de participarea la ședințele din pre-proces și la procesele de judecată. "


În același timp, Moscova "a primit din partea Kievului un refuz oficial de a discuta acest subiect în principiu", a menționat Zaharova. Ea a adăugat că după 26 iunie nu au existat alte propuneri sau declarații din partea ucraineană.


Faptul că Rusia a făcut o propunere cu privire la condițiile de eliberare a marinarilor ucraineni deținuți s-a anunțat la 1 iulie. Mai tîrziu, Oficiul președintelui Ucrainei a indicat că soluția propusă pentru această problemă nu este acceptabilă.
 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load