COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+37)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2948
Puterea stiri: 6866

Rusia a amendat Google. Iată din ce cauză

19 aug. 14:00   În lume
1616 0

Un tribunal din Moscova a amendat marţi Google, parte a conglomeratului multinaţional Alphabet Inc, cu un total de 14 milioane de ruble (190.398 de dolari).

Motivul a fost încălcarea regulilor ruseşti privind conţinutul interzis, o penalitate ce intervine în mijlocul unor dispute mai largi între Rusia şi companiile Big Tech, transmite Noi.md cu referire la sinteza.org.

Rusia a amendat în mod obişnuit giganţii ai social media după ce aceştia nu au eliminat conţinut interzis şi caută să forţeze companiile străine de tehnologie să îşi deschidă birouri în ţară.

Tribunalul districtului moscovit Taganski a declarat că Google a fost amendată cu cinci amenzi administrative de patru milioane de ruble, 1,5 milioane de ruble, cinci milioane de ruble, 1,5 milioane de ruble şi, respectiv, două milioane de ruble.

Un purtător de cuvînt al companiei tech a confirmat primele două amenzi, dar nu a oferit niciun comentariu suplimentar. Rusia a lovit Google cu o serie de amenzi mici anul trecut, din motive variind de la a nu şterge conţinutul considerat de Moscova ilegal, pînă la nelocalizarea datelor utilizatorilor.


Compania deținută de Alphabet este, de asemenea, subiectul unei hotărîri judecătoreşti a unui tribunal din Moscova ce obligă compania să deblocheze contul YouTube al Tsargrad TV, un canal creştin ortodox deţinut de Konstantin Malfeev, aflat sub sancţiuni financiare americane şi ale UE.

O şedinţă de apel este programată pentru 20 septembrie. Tsargrad TV a anunţat luni că a abandonat discuţiile cu Google, care deţine YouTube, şi a acuzat compania americană că trage de timp la negocieri.

Valorile promovate de Google și modelul de business al gigantului american au făcut subiectul multor amenzi de-a lungul anilor. Cea mai recentă penalizare a venit din Franța, în valoare de 500 de milioane de euro. Autoritatea de reglementare a concurenței din Franța a stabilit o penalizare de jumătate de miliard de euro pentru creatorii celui mai popular motor de căutare. Această amendă a venit după ce Google nu a respectat un ordin de a negocia acorduri cu mai multe publicații de știri pentru a le utiliza conținutul și, implicit, pentru a face bani de pe urma lor fără să le dea vreun procent.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽