TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Rusia a acuzat NATO de provocarea Kievului

Purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe rus, Maria Zaharova, a acuzat NATO de incitarea Kievului la tensionarea situației în Donbass. Ea a împărtășit această opinie la postul de radio Vesti FM, relatează TASS.

Zaharova a spus că NATO „cochetează în orice mod posibil” cu Kievul, dar, în același timp, nu își exprimă îngrijorarea cu privire la evenimentele recente din Donbass, ci dimpotrivă, provoacă politicienii ucraineni. „Mor copiii, femeile, persoanele în vîrstă”, a subliniat diplomata.

Zaharova a menționat că nici Uniunea Europeană nu solicită Kievului să revină la masa negocierilor. „UE, care este o alianță a statelor europene cu o economie puternică și forțe armate, servicii speciale, urmărește ceea ce se întîmplă chiar în inima Europei și nu doar urmărește, ci încurajează regimul de la Kiev în orice mod posibil”, a menționat ea.

La sfîrșitul lunii martie s-a produs o nouă agravare a situației în Donbass. Ucraina și republicile autoproclamate Donețk și Lugansk se acuză reciproc de intensificarea atacurilor, activități de recunoaștere și mutarea tehnicii militare în zona liniei de contact. În acest context, Ministerul Apărării al Ucrainei a acuzat Rusia de creșterea prezenței militare în apropierea granițelor țării. Drept răspuns, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că trupele rusești se află acolo unde e necesar și oportun.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load