Rudele victimelor coronavirusului din Italia au cerut autorităților 100 de milioane de euro

Cîteva sute de locuitori ai Italiei, ale căror rude au murit de coronavirus, s-au adresat în instanță către membrii guvernului să le fie acitate € 100 milioane (122 milioane dolari), drept compensație, tarnsmite rbc.ru cu referire la Reuters.

Procesul care a fost depus de aproximativ 500 de persoane a fost înregistrat la Curtea Romei. Învinuiți sînt prim-ministrul Giuseppe Conte, șeful Ministerului Sănătății Roberto Speranza și guvernatorul Lombardiei Attilio Fontana.

În instanță s-au adresat membrii organizației obștești Noi Denunceremo, care a fost creată în aprilie pentru a apăra interesele cetățenilor decedați de infecția coronavirală din orașul Bergamo, capitala Lombardiei. Potrivit șefului organizației, Luca Fusco, procesul va fi un "cadou de Crăciun" pentru cei care "nu au făcut ceea ce era necesar".

În plus, inițiatorii procesului acuză autoritățile de lipsa planurilor de combatere a pandemiilor. În medie, fiecare dintre reclamanți solicită inculpaților despăgubiri în valoare de € 259 mii. Vembrii Noi Denunceremo au încercat deja să obțină tragerea la răspundere penală a autorităților pentru prejudiciul cauzat de pandemie, în legătură cu care s-au adresat Procuraturii din Bergamo. Prim-ministrul Conte a fost interogat în calitate de martor, dar ancheta penală așa și nu a început.

Potrivit Reuters, procesul a fost depus pe fundalul interesului Procuraturii față de măsurile întreprinse de autorități pentru a combate criza provocată de COVID-19. Săptămâna trecută, procurorii au interogat reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Italia, Francesco Zambona, deoarece el a fost autorul raportului OMS privind reacția Italiei la pandemie.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load