COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

România acoperită de zăpadă (FOTO/VIDEO)

România acoperită de zăpadă (FOTO/VIDEO)

Drumarii au început acţiunile de deszăpezire a Transfăgărăşanului, pe porţiunea dintre Bîlea Cascadă şi Bîlea Lac, unde sînt zone în care stratul de zăpadă are o grosime de pînă la 6 metri.

Circulaţia pe Transfăgărăşan între Bîlea Cascadă şi Piscul Negru ar urma să fie deschisă la 1 iulie, transmite News.ro.

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRPD) Braşov, în urmă cu cîteva zile a început operaţiunea de deszăpezire a DN 7C (Transfăgărăşan), pe tronsonul Bîlea Cascadă - Bîlea Lac.


"Deocamdată se lucrează la eliberarea unui sens de circulaţie pentru a permite mai uşor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpada depăşeşte chiar şi 5-6 metri", arată sursa citată.

În prezent, în zonă se lucrează cu trei utilaje pentru îndepărtarea zăpezii, dar în paralel se fac lucrări şi pe secţiunea dintre Cîrţişoara şi Bîlea Cascadă, unde se repara parapetul, se vopsesc şi se înlocuiesc elementele de siguranţă şi se îndepărtează vegetaţia nedorită.

"Menţionăm că în conformitate cu normativele în vigoare circulaţia pe toată lungimea DN7C - Transfăgărăşan se deschide în data de 1 iulie. Pînă atunci circulaţia pe tronsonul cuprins între Bîlea Cascadă (judeţul Sibiu) şi Piscul Negru (judeţul Argeş) este strict interzisă şi extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre şi a avalanşelor", precizează DRDP Braşov.

Cei care doresc să viziteze zona Bîlea Lac pînă atunci pot circula cu maşina pînă la Bîlea Cascadă şi de acolo pot folosi telecabina.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load