COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Roboții livrează cumpărături într-un oraș britanic în izolare

Roboții livrează cumpărături într-un oraș britanic în izolare

O flotă de roboţi pe roţi livrează cumpărăturile în orăşelul britanic Milton Keynes, în contextul în care pandemia de COVID-19 i-a blocat pe locuitori în case, scrie Mediafax.

Roboţii, cu o înălţime de aproximativ o jumătate de metru, care arată ca nişte cutii din plastic alb şi sînt dotaţi cu şase roţi negre, sînt o prezenţă obişnuită în orăşel, unde sînt folosiţi pentru livrări de circa doi ani.

Însă, de cînd au fost impuse restricţiile de circulaţie în Marea Britanie, pe 23 martie, dispozitivele au fost "mai ocupate" ca niciodată, livrînd gratuit provizii pentru personalul medical şi înregistrînd o creştere a solicitărilor din partea publicului general.

"În prezent, livrarea este gratuită pentru personalul medical din comunitate. Vrem să le facem viaţa puţin mai uşoară acestor oameni, în această perioadă foarte foarte stresantă", a spus Henry Harris-Burland de la Starship, compania care produce roboţii.


"Mulţi lucrează 80 de ore săptămînal şi nu au timp să ajungă la magazinul alimentar local, aşa că folosesc roboţii noştri pentru cumpărături", a mai spus acesta.

Roboţii sînt dotaţi cu o antenă, pe care este ataşat un steag roşu mic, pentru a fi detectaţi mai uşor. Sunt suficient de mari pentru a transporta cîteva plase cu cumpărături şi un bax de sticle.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load