COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Robinson Crusoe al Italiei povestește cum e viața în izolare

Robinson Crusoe al Italiei povestește cum e viața în izolare

De mai bine de 30 de ani, italianul Mauro Morandi este singurul locuitor al insulei Budelli, din Marea Mediterană.

În ultimele săptămîni, casa sa de pe insulă a devenit brusc un loc perfect izolat, de unde bărbatul în vîrstă de 81 de ani urmăreşte, departe de lume, ştirile despre pandemia provocată de noul coronavirus, se arată într-un material Great Big Story, prezentat de CNN.

Morandi, fost profesor, a ajuns accidental, în urmă cu 31 de ani, în acest loc situat în largul coastelor Sardiniei, în timp ce încerca să navigheze din Italia pînă în Polinezia. S-a îndrăgostit iremediabil de plajele cu ape limpezi ale acestui mic atol şi a decis să-şi petreacă restul vieţii în acest loc şi să devină astfel cunoscut drept noul Robinson Crusoe al Italiei.

Mauro Morandi locuieşte în nişte condiţii spartane, într-o cabană modestă construită din lemn şi piatră, prevăzută cu panouri solare pentru producerea de curent electric şi se spală cu apa de ploaie pe care o colectează în diverse recipiente.


„Mă aflu, în acest moment, în cel mai sigur loc de pe planetă”

Italianul este însă la curent cu ultimele informaţii dramatice din ţara sa natală, aflată în carantină totală, provocată de epidemia de coronavirus. Noile restricţii impuse îi fac şi lui viaţa mai grea, în condiţiile în care trebuie să aştepte mai mult timp bărcile de aprovizionare care îi aduc mîncare şi alte produse. Cu toate acestea, Mauro nu are motive de îngrijorare.

„Mă aflu, în acest moment, în cel mai sigur loc de pe planetă. Insula aceasta mă protejează total de epidemie. Nimeni nu vine aici, nimeni nu acostează, nu am văzut nici măcar o barcă în larg în aceste zile”, a declarat, pentru CNN, unicul locuitor al insulei Budelli.

În acelaşi timp, Mauro Morandi s-a arătat dispus să ofere şi cîteva sfaturi oamenilor care, în prezent, se află nevoiţi să stea izolaţi în casele lor, în această perioadă.

„Iernile aici pot fi foarte friguroase, aşa că le petrec închis în casă luni de zile. Nu prea mă vîntur pe afară, aşa că îmi fac de lucru prin casă sau pe prispă. Aşa că, ce mare scofală să staţi în casele voastre timp de două săptămîni?", a spus Morandi.

„Citesc foarte mult. Şi mă gîndesc foarte mult", a mai adaugă italianul, care a precizat că citeşte între 30 şi 40 de cărţi în timpul unei ierni.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load