COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Reuniunea în „format normand” se desfășoară fără participarea presei

Reuniunea în „format normand” se desfășoară fără participarea presei

La Paris au început negocierile între lideri din „formatul normand” (Rusia, Franța, Germania, Ucraina).

Președintele rus Vladimir Putin, președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel și președintele ucrainean Vladimir Zelensky s-au adunat în sala Murat a Palatului Elysee.

Putin și Zelenski s-au așezat la masa rotundă unul lîngă altul, în dreapta lui Putin - Macron, în stînga - Merkel. Pe masa din fața liderilor sînt dosare albastre identice cu hîrtii și dispozitive de traducere cu căști, precum și pahare cu apă. În spatele președinților și a cancelarului sînt membrii delegațiilor din fiecare țară a cvartetului. Din partea rusă, la negocieri participă ministrul de externe, Serghei Lavrov și asistenții președintelui Rusiei, Iuri Ușakov și Vladislav Surkov.


Înainte de începerea negocierilor, liderii au organizat o serie de întîlniri bilaterale. Putin a vorbit, pe rînd, cu Merkel și Macron, precum și au organizat întîlniri separate cu Zelenski. Așa cum era de așteptat, întîlnirea dintre președintele Federației Ruse și a Ucrainei va avea loc după finalizarea summitului în format normand.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load