COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Reprezentantul MAE al FR: În perioada pandemiei pe noi ne-a unit programul în deplasare

Reprezentantul MAE al FR: În perioada pandemiei pe noi ne-a unit programul în deplasare

Rusia a avut o cooperare eficientă cu diplomații și reprezentanții oficiali ai Georgiei și Ucrainei în cadrul realizării programului în deplasare în contextul pandemiei COVID-19.

Acest lucru a fost declarat luni de către reprezentantul oficial al MAE al FR Maria Zaharova în cadrul unei conferințe de presă, axate pe programul în deplasare, relatează tass.ru.

„Acest program ne-a unit nu numai pe noi, el ne-a unit cu diplomați, funcționari, activiști din țările cu care noi avem probleme mari și disensiuni politice”, a spus ea.


Reprezentantul oficial al MAE a menționat că toate aceste disensiuni dispar atunci cînd este vorba despre sprijinul cetățenilor. „Avem exemple frumoase de cooperare cu diplomații ucraineni, cu cetățenii Georgiei și cu structurile oficiale ale Georgiei în beneficiul cetățenilor țărilor noastre. Ei ne-au ajutat la fel de mult”, a specificat diplomata.

Zaharova a menționat că în timpul evacuării cetățenilor ruși asistența a venit și din partea Republicii Belarus și multor alte țări din CSI. „Apropo, nu numai din CSI. Au fost momente cînd trebuia să perfectăm documente de tranzit, actele de călătorie. Fără sprijinul unui număr enorm de diplomați și reprezentanți oficiali din alte țări nu am fi reușit”, a conchis diplomatul.

Rusia a suspendat la 27 martie în contextul pandemiei cursele aeriene regulate și charter în alte țări, cu excepția zborurilor de export, precum și zborurilor cargo, transport poștal, curse sanitare și umanitare, zboruri de aeronave goale pentru deservire tehnică, zboruri de tranzit cu aterizare pentru realimentare pe teritoriul țării și zborurile efectuate conform unor decizii separate ale guvernului rus.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load