Relațiile SUA-Rusia degradează simțitor. Anunț de ultimă oră de la Moscova

Relațiile SUA-Rusia degradează simțitor. Anunț de ultimă oră de la Moscova

Rusia a anulat discuţiile strategice prevăzute săptămîna viitoare cu Statele Unite ale Americii, după retragerea de ultim moment a unei delegaţii americane de la o reuniune pe tema securităţii cibernetice, a anunţat vineri ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, citat de agenţia TASS, transmite AFP.

Ambasadorul Anatoli Antonov a calificat retragerea delegaţiei americane de la negocierile programate la sfîrşitul lunii februarie, la Geneva, ca o ''decizie inamicală'', ce ''dă impresia că a fost planificată în avans şi care a dus la o degradare suplimentară în relaţiile'' dintre cele două state, potrivit Agerpres.

Rusia consideră, în consecinţă, că 'este imposibil' să ia parte la reuniunea prevăzută în zilele de 6 şi 7 martie la Viena, destinată discutării dificultăţilor pe care le traversează relaţiilor ruso-americane, dar şi altor chestiuni strategice.

Decizia Rusiei intervine la o zi după un discurs foarte ferm şi cu accente militariste al preşedintelui Vladimir Putin, în care acesta a lăudat noile arme ''invincibile'' ale Rusiei şi le-a cerut occidentalilor să ''asculte''.

În urma discursului, Washingtonul a acuzat încă o dată Moscova că se sustrage obligaţiilor internaţionale.

''Aş dori să subliniez încă o dată că Rusia nu a încălcat (nici măcar) un singur acord de control al armamentelor şi de neproliferare, în dezvoltarea potenţialului său nuclear'', a scris pe Facebook ambasadorul Antonov.

''Se pare că Departamentul de Stat nu stăpîneşte foarte bine dosarul'', a ironizat diplomatul rus, subliniind că niciuna dintre armele menţionate joi de preşedintele Putin nu face obiectul tratatelor existente între Rusia şi SUA.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load