COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Reguli noi în SUA. De la ce vîrstă poți cumpăra țigări

Reguli noi în SUA. De la ce vîrstă poți cumpăra țigări

O nouă lege, care interzice vînzarea produselor din tutun către oricine are vîrsta sub 21 de ani, a intrat în vigoare.

Anunțul a fost făcut de US Food and Drug Administration (FDA), transmite noi.md cu referire la Digi24.ro.

Săptămîna trecută, președintele Donald Trump a aprobat noua vîrstă minimă într-un poachet de legi, iar FDA a anunțat vineri pe site-ul său web că „acum este ilegal ca un retailer să vîndă orice produs din tutun - inclusiv țigări, trabucuri și e-țigarete - oricui sub 21 de ani. FDA va oferi detalii suplimentare pe această problemă”.


Trump a făcut anunțul și pe contul său de Twitter.

Limitarea vînzărilor de tutun a fost promovată mult timp de un mix bipartizan de senatori: liderul majorității senatului, Mitch McConnell, un republican din Kentucky, senatorii republicani Mitt Romney din Utah și Todd Young din Indiana, precum și democrații Richard Durbin din Illinois, Tim Kaine din Virginia și Brian Schatz din Hawaii.

Creșterea vîrstei legale pentru achiziționarea de produse din tutun în Statele Unite de la 18 la 21 de ani reprezintă o realizare importantă a Casei Albe pentru sănătatea publică, dar deja mai multe state au adoptat legislația pentru a crește vîrsta de cumpărare a tutunului la 21 de ani.

În decembrie, 19 state au crescut vîrsta minimă pentru a cumpăra produse din tutun la 21 de ani, conform campaniei nonprofit pentru copiii fără tutun: Arkansas, California, Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Maine, Maryland, Massachusetts, New Jersey, New York, Ohio, Oregon, Pennsylvania, Texas, Utah, Vermont, Virginia și Washington.

Washington, DC, și peste 500 de orașe au crescut de asemenea vîrsta.

Trump a vorbit anterior în favoarea creșterii limitei de vîrstă pentru a cumpăra produse din tutun, inclusiv e-țigarete, la 21 de ani.

Anunțul a venit pe fondul preocupărilor continue cu privire la creșterea numărului de tineri care utilizau tigarete electronice și produse asociate, precum și a numărului în creștere de leziuni pulmonare legate de acestea.

„Aplaudăm eforturile congresului de a interzice vînzarea de produse din tutun tuturor celor sub 21 de ani și îndemnăm președintele să semneze acest proiect de lege. Asociația Vapor Technology a pledat pentru creșterea vîrstei la 21 de ani pentru toate produsele din tutun, inclusiv țigările electronice, și consideră că, împreună cu grupurile de sănătate publică, acesta este cel mai semnificativ pas care poate fi făcut pentru a reduce accesul și utilizarea tinerilor”, a declarat Tony Abboud, directorul executiv al Vapor Technology Association, într-un comunicat.

Multe organizații de sănătate și de părinți au solicitat președintelui să facă mai mult decît să crească vîrsta legală de cumpărare a tutunului.

Săptămîna trecută, Matthew Myers, președintele Campaign for Tobacco-Free Kids, a declarat că interdicția vînzării fără a interzice, de asemenea, e-țigările cu aromă nu va opri consumul în creștere.

„Creșterea vîrstei la 21 de ani este un pas pozitiv, dar nu este un substitut pentru interzicerea țigărilor electronice aromate care ademenesc și aduc dependența copiilor noștri”, a spus Myers.

De asemenea, în SUA este ilegală vînzarea băuturilor alcoolice pentru tinerii sub 21 de ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load