COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Regimul de urgență introdus la Belgrad din cauza coronavirusului

Regimul de urgență introdus la Belgrad din cauza coronavirusului

Autorităţile sîrbe au declarat vineri stare de urgenţă la Belgrad, reimpunînd unele restricţii pentru a încetini propagarea noului coronavirus după ce s-a constatat o creştere a numărului de infectări în capitală, transmite Reuters și Agerpres.

Locuitorilor Belgradului li se cere să poarte măşti în spaţiile publice închise şi în transportul public, programul de funcţionare a cluburilor şi cafenelelor va fi scurtat, iar adunările publice vor fi limitate la 100 de persoane în spaţiile închise şi la 500 de persoane în aer liber.

Starea de urgenţă intră în vigoare imediat, a transmis primăria printr-un comunicat.


Preşedintele sîrb Alexandar Vucic a anunţat aceste măsuri la televiziunea publică în cursul nopţii.

Autorităţi locale din centrul şi vestul ţării au declarat deja stare de urgenţă în cîteva oraşe unde înmulţirea cazurilor de COVID-19 ameninţa funcţionarea sistemului medical.

Numărul de cazuri de infectare a început să crească în Serbia din luna mai, de cînd guvernul a ridicat măsurile de izolare.

Meciurile de fotbal cu mii de suporteri, ceremoniile religioase şi alegerile parlamentare sînt considerate evenimente care au favorizat propagarea virusului.

Săptămîna trecută, cîţiva oficiali de rang înalt din coaliţia de guvernare, printre care preşedintele parlamentului şi ministrul apărării, s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Ei participaseră la sfîrşitul lunii iunie la evenimente de sărbătorire a victoriei în alegeri a Partidului Progresist Sîrb al lui Vucic.

Tenismanul sîrb Novak Djokovic, numărul 1 mondial, a fost testat pozitiv la coronavirus luna trecută, după ce a fost criticat pentru organizarea şi participarea la un turneu în Croaţia, unde jucătorii şi-au strîns mîinile şi s-au îmbrăţişat.

Joi, Serbia, ţară cu 7,2 milioane de locuitori, a raportat 359 de cazuri noi de infectare. Bilanţul total a ajuns la 15.195 de cazuri confirmate - faţă de 11.523 în urmă cu o lună - şi 287 de decese.

Autorităţile au reactivat deja unele spitale care fuseseră adaptate pentru a trata pacienţi cu COVID-19 în prima fază a epidemiei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load